söndag 4 november 2012

جسد چهار زن “سنگسارشده” در پزشکی قانونی تهران


 بنا بر گزارش منتشرشده در برخی سایت‌های خبری ایرانی اجساد چهار زنی که گفته می‌شود “سنگسار” شده‌اند به پزشکی قانونی تهران تحویل داده شده‌اند. بر سر و صورت این زنان علاوه بر آثار پرتاب سنگ، آثاری از شکنجه نیز قابل رؤیت است.
به گزارش سایت “ملی − مذهبی”، در روزهای گذشته جسد چهار زن که به نوشته این سایت به خاطر “اجرای حکم سنگسار” جان خود را از دست داده بودند، توسط نیروهای امنیتی قوه قضائیه به سردخانه پزشکی قانونی تهران منتقل شده است.
این گزارش که روز شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۱ منتشر شده، به نقل از یک “منبع موثق” می‌گوید: «علاوه بر آثار پرتاب سنگ، بر سر و صورت این زنان، آثاری از شکنجه و ضربات شدید بر بدن آن‌ها پیش از سنگسار نیز قابل رویت است. طبق مواد مندرج در پرونده آن‌ها جرم این چهار زن روابط نامشروع و مصرف مواد مخدر بوده است.»
احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران، گزارش جدید خود را به کمیته سوم مجمع عمومی این سازمان ارائه کرد. این گزارش احمد شهید تصویری “عمیقا نگران‌کننده” از وضعیت حقوق بشر در ایران بدست می‌دهد.
انتقاد گزارشگر ویژه سازمان ملل از افزایش اعدام در ایران
این گزارش می‌افزاید، ظرف روزهای گذشته هیچ فردی برای تحویل اجساد به پزشکی قانونی مراجعه نکرده است. هنوز مشخص نیست دادگاه این افراد در چه تاریخی برگزار شده و آیا خانواده آنان از وضعیت‌شان با خبر هستند یا نه.
انتشار خبر سنگسار چهار زن در حالی منتشر شده است که ۳۰ مهر ۱۳۹۱، اللهیار ملک‌شاهی رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی از تعیین مجازات جایگزین “سنگسار” در لایحه جدید “قانون مجازات اسلامی” خبر داده بود.
انتقاد احمد شهید از سنگسار
پیش‌تر احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران چهارشنبه (۲۴ اکتبر / ۳ آبان) به ارائه خلاصه‌ای از آخرین گزارش خود به کمیته سوم مجمع عمومی، موسوم به “کمیته حقوق بشر سازمان ملل”، پرداخت که در آن با انتقاد از قانون جدید مجازات اسلامی در ایران گفت با این‌که تغییراتی نسبت به قانون سنگسار بوجود آمده اما با توجه به امکان صدور فتوا، این حکم می‌تواند همچنان اعمال شود.
سنگسار از خشن‌ترین مجازات‌ها در قوانین کیفری جمهوری اسلامی ایران است. سال گذشته نیز کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد، شکنجه،‌ اعدام در انظارعمومی و سنگسار را از روش‌های متداول در جمهوری اسلامی ایران خواند و به شدت از آنها انتقاد کرده بود.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar