۵۵ اقتصاددان ایرانی، در نامهای سرگشاده به انحلال احتمالی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف به بهانه ورود یک دانشگاه فنی به حوزه علوم انسانی، اعتراض کرده و خواستار اقدامی همگانی برای توقف این تصمیم شدهاند.
۵۵ نفر از اقتصاددانان ایران، در نامهای به رضا روستاآزاد، رییس دانشگاه صنعتی شریف، ابراز نگرانی کردهاند که دانشکده اقتصاد این دانشگاه در معرض انحلال قرار گرفته است.
در بخشی از این نامه که روزنامه “شرق” آن را منتشر کرده، تاکید شده است: «چنین تصمیمهای شتابزده و فاقد پشتوانه اندیشگی و سیاستگذاری منطقی، بسیار خسارتبار و پرهزینه است. بدون شکلگیری حلقهها و مکاتب فکری متعدد، انتظار هیچ پویایی در هیچ دانشی را نمیتوان داشت.»
زمزمه انحلال دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف از سال ۸۹ به گوش رسید. از جمله دلایلی که وزارت علوم طرح میکرد، این بود که شریف، دانشگاه علوم ریاضی و فنی است و دانشکدهای بر پایه تدریس علوم انسانی برای یک دانشگاه فنی تعریف نشده است.
رضا روستاآزاد، رییس این دانشگاه خبر انحلال آن را در خرداد سال ۱۳۹۰ تکذیب کرده و قول “حفاظت از یادگار دکتر مشایخی و ایجاد شرایط بالندگی” آن را داده بود.
دکتر علینقی مشایخی بنیانگذار این دانشگاه آن را در سال ۱۳۷۸ تاسیس کرد. او در گفتگو با روزنامه “آرمان”، بر نقش این دانشکده در جلوگیری از مهاجرت نخبگان و جذب افراد موفق تاکید کرده و افزوده است: «دانشگاههای فنی حتما باید دانشکده اقتصاد داشته باشند. برای این موضوع دیر هم کردهایم.»
در نامه سرگشاده ۵۵ اقتصاددان ایرانی نیز آمده است که تجربه روشن جهانی حاکی از وجود رشتههای اقتصاد و مدیریت در غالب دانشگاههای صنعتی معتبر در کشورهای مختلف است. امضاکنندگان این نامه پرسیدهاند: «وزارت علوم که همه دانشگاهها را برای برگزاری کرسیهای نظریهپردازی بسیج کرده و چه هزینهها که در این راه نکرده است، چگونه است که یک دانشکده با بیش از یکدهه سابقه را که سرمایه ارزشمند علمی و فرهنگی جامعه محسوب میشود، بدون دلایل متقن تعطیل میکند.»
سعید سهرابپور، رییس قبلی دانشگاه صنعتی شریف نیز پیش از این به خبرگزاری مهر گفته بود: «امروزه پیوندی ناگسستنی میان رشتههای مهندسی و علم اقتصاد به وجود آمده و تجربه راهاندازی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف هم موید این نکته است.»
نامه سرگشاده ۵۵ اقتصاددان ایرانی در مورد انحلال احتمالی دانشکده اقتصاد شریف پس از بالا گرفتن زمزمهها پیرامون منع این دانشکده از پذیرش دانشجو نوشته میشود. امضاکنندگان این نامه، چنین تصمیمی را “غلط، نهادسوز و اندیشهستیز” خوانده و از کلیه کسانی که نقشی و تلاشی برای توقف فعالیت این دانشکده داشتهیا در صدد جلوگیری از این اقدام هستند، خواستهاند که برای ممانعت از این تصمیم، واکنشی جدی نشان دهند.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar