söndag 21 april 2013

پسرخاله مورد علاقه آیت‌الله خامنه‌‌‌ای نامزد ریاست جمهوری شد


 امروز در حالی که محمود احمدی نژاد در ورزشگاه صدهزار نفری طرفداران خود را دور هم جمع کرده بود، سایت دعوت از محمد خاتمی برای شرکت در انتخابات در ایران فیلتر شد و در ادامه روند رو به افزایش اعلام نامزدی افراد مختلف در ایران، یکی از اقوام درجه یک آیت الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی نیز برای شرکت در انتخابات کاندید شد.
امروز در پی فیلتر شدن سایت دعوت از محمد خاتمی برای ریاست جمهوری که حدود ٢٢ هزار امضا برای دعوت از رییس جمهور سابق ایران در آن به ثبت رسیده بود، سایت کلمه از رسانه‌های متعلق به اپوزسیون ایران در این رابطه نوشت: «کار گروه فیلترینگ که مواضعی نزدیک به جبهه پایداری دارد، سایت “سلام خاتمی” که برای دعوت از سید محمد خاتمی جهت کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری تأسیس شده بود را فیلتر کرد.»
در حالی که برخی از چهره‌های سیاسی اصلاح‌طلب از خاتمی درخواست کرده‌اند تا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، به نظر میرسد فشار بسیار زیادی بر فعالان اصلاح طلب و شخص محمد خاتمی برای عدم شرکت در انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد؛ تا جایی که چندی پیش برخی از سایت‌های خبری مدعی شدند، دستگاه امنیتی ایران از فعالان اصلاح‌طلب خواسته است تا از دعوت خاتمی خودداری کرده و به دیگر نامزدهای حاضر در انتخابات اکتفا کنند.
چندی پیش آقای لقمانیان- نماینده سابق مجلس ایران و چند فعال سیاسی همدانی دیگر، در مسیر دیدار با آقای خاتمی در جاده منتهی به تهران بازداشت شدند.
در این زمینه سراج الدین میردامادی- روزنامه نگار و تحلیل گر مسایل سیاسی، به بخش فارسی رادیو بین‌المللی فرانسه گفت:
گفتگو با سراج الدین میردامادی
18/04/2013
گوش کنید (08:09)
More
«چیزی که ما میدانیم این است که حاکمیت هیچ قولی برای برگزاری یک انتخابات آزاد نداده است. صحنه ای که خود نیز شاهد آن هستیم این است که هیچ دری باز نشده، هیچ قولی داده نشده است، هیچ نشانه ای از برگزاری یک انتخابات آزاد وجود ندارد و اساساً چنین ادعایی از سوی حاکمیت نیز صورت نگرفته است؛ اما عده‌ای چنین چیزی را آرزو میکنند و براساس این آروزها نیز از آقای خاتمی برای شرکت در انتخابات دعوت می کنند. اما حاکمیت اراده ای برای برگزاری انتخابات سالم، عادلانه و رقابتی ندارد و زمینه‌های آن را نیز فراهم نکرده است.
حاکمیت در رفتار خود تغییری ایجاد نکرده است. چیزی که در این میان عجیب است کسانی هستند که دست به خیال‌پردازی زده‌اند و به دنبال آرزوهای خود هستند. عده ای که عرصه واقعی سیاست را با عرصه خیال اشتباه گرفته اند، کار آنها جای سؤال دارد و باید از کار آنها تعجب کرد.»
اما در دیگر تحول انتخاباتی امروز، یکی از خویشاوندان نزدیک آیت‌الله خامنه‌ای، کاندیداتوری خود را در انتخابات پیش‌رو اعلام کرد؛ برخی از ناظران سیاسی ایران، با اشاره به غیر قابل پیش بینی بودن نتیجه انتخابات سال 84، عنوان کرده اند شاید وی «احمدی نژاد انتخابات سال 92 باشد».
صاد ق واعظ زاده، که عنوان “رئیس شورای عالی مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت” را دارد، با اعلام کاندیداتوری خود درباره تیم اجرایی وی در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: «من مستقل می‌آیم، اگر بخواهیم در جامعه پیشرفت سریع داشته باشیم باید دولت را از مناقشات و جنجال سیاسی دور نگه داریم؛ البته این نکته را نباید فراموش کنیم که مناقشات و جنجال سیاسی جزء طبیعت دموکراسی است، اما دولت نباید در مرکز قرار گیرد؛ دولت زمانی می‌تواند مستقل باشد که تشکیل‌دهندگان آن، تفکر مستقل داشته باشند. من باند نداشته و دست به حزب ندارم؛ من از همه نیروهایی که به اصولی که من معتقد هستم اعتقاد داشته باشند، در تیم اجرایی خود استفاده می‌کنم.»
سراج الدین میردامادی، در این رابطه به بخش فارسی رادیو بین المللی فرانسه گفت:
«احتمالات گوناگونی مطرح است؛ افرادی مدعی به دست یافتن به مقام ریاست جمهوری هستند که بیشترین نزدیکی را به رأس قدرت دارند، چرا که نزدیکی به مردم را چندان مهم نمیدانند و برای رسیدن به مقام ریاست جمهوری سعی دارند در یک مسابقه خود را هر چه بیشتر نزدیک به رأس هرم قدرت در ایران یعنی آقای خامنه ای نشان دهند تا پیروز شوند و به ریاست جمهوری برسند.
آقای دکتر صادق واعظ زاده هم که پسرخاله آقای خامنه‌ای هستند امروز اعلام حضور در انتخابات کرده اند. اینکه ایشان و یا آقای ولایتی و یا فرد دیگری بتوانند نظر مساعد آقای خامنه ای را به دست آورند چندان مشخص نیست اما به هر حال آقای خامنه ای علاقه فراوانی به آقای واعظ زاده دارند. ایشان کسی است که الگوی پیشرفت ایرانی-اسلامی که مد نظر آقای خامنه ای است را تدوین میکنند. چه بسا ایشان کسی باشد که نهایتاً فرد ایده آل آقای خامنه ای باشد. اما این نکته را نباید فراموش کرد که ایشان در چینش سیاسی ایران چندان پشتوانه‌ای ندارد؛ بسیار دشوار است که ایشان بتواند از سدهای مختلف تصمیم گیری در این رابطه، در احزاب و گروه های مختلف اصولگرا عبور کند ولی اگر رأس قدرت سیاسی در ایران اراده کند، با مهندسی آرا و حمایت دستگاه‌های نامرئی میتواند به ریاست جمهوری دست یابد. او یکی از افرادی است که باید در این انتخابات به او دقت و توجه کرد.»

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar