شرکت نفت فلات قاره اعلام کرد در هفتههای گذشته شبکههای این شرکت هدف حملات سایبری “گسترده و سازمانیافته” قرار گرفته و متخصصان این حملات را خنثی کردهاند. آنها اسرائیل و چین را مسئول این حملات میدانند.
شرکت نفت فلات قاره از وقوع دور جدیدی از حملات گسترده سایبری به شبکه کامپیوتری این شرکت خبر داده و اعلام کرده این حمله که از سوی اسرائیل، چین و “چند کشور دیگر” برنامهریزی شده بود، با موفقیت مهار شده است.
خبرگزاری مهر، در گزارشی اختصاصی به این موضوع پرداخته و اعلام کرده بر اساس گزارشهای رسمی وزارت نفت، این حمله سایبری سازمانیافته و گسترده “بدون کوچکترین خسارتی توسط کارشناسان مخابرات و یارانهای شرکت نفت فلات قاره ایران، مهار و خنثی شدهاست.”
محمدرضا گلشنی، رئیس ارتباطات و فنآوری اطلاعات شرکت نفت فلات قاره، اعلام کرده که “جداسازی شبکه اینترنت از اینترانت، شبکه یارانهای شرکت نفت فلات قاره” را در برابر این حملات ایمن کرده است.
این دومین باری است که صنعت نفت ایران هدف حملات گسترده سایبری قرار گرفته است
این دومین باری است که صنعت نفت ایران هدف حملات گسترده سایبری قرار گرفته است
مهر همچنین با ارجاع به گزارشهای رسمی وزارت نفت، ادعا کرده که شبکههای مخابراتی و اینترنتی صنعت نفت “در برابر هرگونه حملات سایبری داخلی و خارجی واکسینه شده است.” مسئولان ایرانی، همواره در واکنش به حملات سایبری، حتی حملات مخربی که در اثر انتشار ویروس استاکسنت در تاسیسات هستهای رخ داد، تاکید میکنند که “هیچ خسارتی وارد نشده است.”
تا کنون جزئیات بیشتری درباره نوع این حملات سایبری و مکانیسمهای دفاعی ایران در برابر آنها منتشر نشده است. متخصصان امنیت سایبری همواره تاکید میکنند که در دنیای سایبر، امنیت مطلق هرگز قابل تحقق نیست و “یک سرور امن، سروری است که خاموش باشد.”
تلاش ابرقدرتها برای آسیب رساندن به زیرساختهای ایران
حملات سایبری، به سلاحهای جدیدی در نبرد میان دولتها تبدیل شدهاند. بهرهگیری از تسلیحات سایبری، هزینه بسیار کمتری دارد و میتواند آسیبهای جبرانناپذیری به زیرساختهای هدف وارد کند.
ایران میگوید اسرائیل، چین و چند کشور دیگر مسئولات حملات سایبری اخیر به صنعت نفتاند
ایران میگوید اسرائیل، چین و چند کشور دیگر مسئولات حملات سایبری اخیر به صنعت نفتاند
با توجه به اهمیت صنعت نفت در اقتصاد ایران، بدیهی است که شبکههای زیرمجموعه وزارت نفت، به دلایل گوناگون، از نفوذ برای جمعآوری اطلاعات گرفته تا هجوم به قصد ایجاد اختلال و تخریب، از اهداف کلیدی مهاجمان هستند.
این دومین باری است که موضوع حمله سایبری به شبکههای زیرمجموعه صنعت نفت ایران، رسانهای میشود. پیشتر، اوایل اردیبهشت سال جاری، حمله گسترده سایبری به سرورهای اصلی وزارت نفت موجب شد مسئولان امنیت شبکه این وزارتخانه برای ساعاتی اتصال اینترنتی شبکه را قطع کنند و کمیته بحران تشکیل دهند.
بیشتر بخوانید: پنج نکتهای که باید درباره حمله سایبری به وزارت نفت بدانیم
در جریان حملات اردیبهشت ماه، وزارت نفت اعلام کرده بود که این حملات “با نفوذ یک ویروس با هدف پاک کردن اطلاعات کامپیوترهای وزارت نفت» انجام شده و مادربردهای سرورهای وزارت نفت را از کار انداخته است.” با گذشت چند روز از آن حملات نیز اعلام شده بود که همه اقدامات دفاعی لازم انجام شده و خسارات خاصی وارد نشده است.
معمولا جزئیات بیشتری درباره این حملات منتشر نمیشود، اما همین خردهدادهها نشان میدهد که طرحهای بزرگی برای ضربه زدن به حوزه انرژی ایران از راه حملات اینترنتی در جریان است؛ طرحهایی که احتمالا مکمل تحریمهای فلجکنندهای خواهند بود که صنعت نفت ایران را هدف قرار داده است.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar