onsdag 26 september 2012

گزارش عجیب از فرار مغزها: سالانه ۱۸۰ هزار نخبه ایران را ترک می‌کنند


 بیشتر از ۴.۵ میلیارد دلار از سرمایه‌های ایران به صورت نیروی انسانی متخصص به آمریکا و شش میلیارد دلار دیگر به کشورهای اروپایی منتقل شده است.
مجله «همشهری جوان» در گزارشی به نقل از صندوق بین‌المللی پول از خروج سالانه حدود ۱۸۰ هزار نخبه از ایران خبر داد.
در این گزارش که متن کامل آن روز دوشنبه (سوم مهر) در سایت «الف» منتشر شده٬ آمده که خروج این تعداد از نخبه‌ها معادل خروج سالانه ۵۰ میلیارد دلار ارز از ایران است.
مهمترین بخش‌های این گزارش به این شرح است:
● از مجموع ۲۲۵ دانش آموز ایرانی که در سال‌های ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۶ در ۵۳ المپیاد جهانی شرکت کردند بیش از ۱۴۰ نفر معادل ۶۲.۹ درصد آن‌ها هم اکنون در یکی از دانشگاه‌های مطرح دنیا در آمریکا و کانادا تحصیل می‌کنند.
● در حال حاضر ۶۹.۲ درصد مدال آوران در المپیاد فیزیک، ۷۶.۷ درصد ریاضی، ۵۰ درصد کامپیو‌تر و ۵۰ درصد شیمی عضو دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی بر‌تر و تاثیر گذار دنیا هستند.
● آمریکا حدود ۱۰ هزار دانشجوی ایرانی، بیش از ۲۵۰ هزار مهندس و پزشک ایرانی و بالای ۱۷۰ هزار ایرانی با تحصیلات عالی را در خود جای داده است.
● مطابق آماری که سال گذشته ارائه شده و حتماً تا امسال رشد چشمگیری داشته، حدود ۱۰ هزار دانشجو در هند به سر می‌برند و ۱۰ هزار دانشجوی کار‌شناسی و ۳۵۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی ایرانی در مالزی شاغل به تحصیل هستند.
● مطابق آماری که منتشر شده، ۹۴ درصد از المپیادی‌های رفته از ایران از فارغ التحصیلان دانشگاه شریف بوده‌اند و بیش از نیمی از آن‌ها روانه آمریکا شده‌اند.
● طبق آمار رسمی اداره گذرنامه، در سال ۸۷ روزانه دو نفر با مدرک دکترا، ۱۵ نفر با مدرک کار‌شناسی ارشد، و صد‌ها نفر با مدرک کار‌شناسی از کشور مهاجرت کرده‌اند.
● بیشتر از ۴.۵ میلیارد دلار از سرمایه‌های ایران به صورت نیروی انسانی متخصص به آمریکا و شش میلیارد دلار دیگر به کشورهای اروپایی منتقل شده است.
● مجموع این سرمایه برابر با یک ششم کل بودجه کشور در سال گذشته و برابر با بیش از ۲۰۰ میلیون بشکه نفت است.
● آماری که معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال درباره ایرانیان خارج از کشور در اختیار رسانه‌ها قرار داده، نشان می‌دهد که آمریکا، امارات متحده عربی، انگلیس، کانادا، آلمان، فرانسه و سوئد با میزبانی از سه میلیون و ۴۹۵ هزار ایرانی، اصلی‌ترین مقصد ایرانیان مهاجر است.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar