onsdag 26 september 2012

وزارت بهداشت: ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار معتاد قطعی در ایران


 وزارت بهداشت بعد ماه‌ها اظهارات ضدونقیض بالاخره تعداد معتادان قطعی کشور را اعلام کرد.پیش از این مسئولان مدعی بودند آمار معتادان قطعی افزایش نداشته است.رسانه‌ها از پرورش ماری جوانا در اپارتمان‌های تهران نیز خبر می‌دهند.
دوشنبه (۳ مهر۱۳۹۱) محمد اسماعیل مطلق، مدیرکل سلامت وزارت بهداشت و درمان تعداد معتادان قطعی کشور را ۲ تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرد.
هرچند تخمین تعداد دقیق آمار معتادان در کشور به آسانی میسر نیست، مسئولان تا پیش از این علی‌رغم ورود سالانه‌ی ۱۶۰ هزار معتاد به چرخه‌ی اعتیاد، تعداد معتادان قطعی را هرگز بیشتر از ۸۰۰ هزار نفر اعلام نکردند. این رقم در آمارهای رسمی اعلامی از سوی مسئولان از سال ۱۳۸۶ همواره ثابت باقی مانده بود و این در حالی است که بنا به آمار رسمی وزارت بهداشت و درمان سالانه تنها نزدیک به ۱۰ درصد از معتادان، موفق به ترک دایمی اعتیاد می‌شوند.
dw.de
تبلیغ “شیشه” برای کاهش وزن در سالن‌های آرایشی بانوان
رييس اداره پیشگیری و درمان وزارت بهداشت از موج جدید تزریق “شیشه” در ایران خبر داد و نسبت به تبلیغ این ماده مخدر در آرایشگاه‌های بانوان به عنوان لاغرکننده هشدار داد. ایران به صادرکننده این ماده مخدر تبدیل شده است.
راه‌اندازی اولین “اردوگاه کار سخت” ویژه قاچاقچیان در ایران
مرگ‌ومیر ناشی از مواد مخدر در ایران دوبرابر شده است
آمار معتادان در حالی در ۵ سال گذشته یکسان گزارش می‌شد که سازمان پزشکی قانونی کشور در گزارشی که در سال ۱۳۹۰ منتشر کرد، اعلام کرد که میزان مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر چه در میان زنان و چه مردان افزایش چشمگیری داشته است.
پزشکی قانونی اعلام کرد که تعداد مرگ‌ومیر ناشی از اعتیاد در میان زنان نیز از ۶ و نیم درصد به ۹ و نیم درصد افزایش یافته است.
مسئولان ایران در شرایطی ماه‌ها از قبول واقعیت و اعلام آمار معتادان قطعی طفره رفتند که مسئولان اداره‌ی مبارزه با موادمخدر به شکل رسمی اعلام کردند که در سال ۱۳۹۰، واردات مواد مخدر به کشور نیز افزایش یافته است.
پیش از این طاها طاهری، قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز با قبول افزایش ورود غیرقانونی مواد مخدر به کشور در گفت‌وگویی با خبرگزاری “مهر” اعلام کرد:« فروش و ورود تجهیزات پیشرفته‌ی کشف مواد از چندسال قبل و با آغاز تحریم‌های علیه ایران نامسیر شده و همین ممنوعیت، خلل مهمی در مسیر کشف مواد در مرزهای زمینی شرق و آبی جنوب ایجاد کرده است.»
کاشت ماری‌جوانا در خانه‌های آپارتمانی تهران
روزنامه “مغرب” نیز روز سه‌شنبه (۴ مهرماه) در گزارشی از کشف و پرورش غیرقانونی ماری جوانا در برخی مناطق آپارتمانی در شمال شهر تهران خبر داد.
این گزارش می‌گوید که ماری جوانا در شمال پایتخت به قیمت هر بسته ۱۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. این روزنامه مدعی است که بیشتر این مواد مخدر در آپارتمان‌های شهر تهران کاشت و پروش داده می‌شود.
روزنامه‌ی “مغرب” گزارش می‌دهد که همچنین در برخی باغات نواحی شهر کرج و و اطراف تهران نیز گل‌خانه‌های متعددی برای کشت ماری‌جوانا وجود دارد و با ایجاد شرایط گل‌خانه‌ای مناسب، میزان قابل توجهی ماری جوانا در این باغات پرورش و در بازار مواد مخدر ایران توزیع می‌شود.
پیش از این ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد که تولید داخلی مواد مخدر در کشور در سال ۱۳۹۰ نسبت به سال گذشته دست‌کم ۳ درصد افزایش داشته است.
تولید داخلی مواد مخدر در کشور در سال ۱۳۹۰ نسبت به سال گذشته دست‌کم ۳ درصد افزایش داشته است Quelle: Mehr
تولید داخلی مواد مخدر در کشور در سال ۱۳۹۰ نسبت به سال گذشته دست‌کم ۳ درصد افزایش داشته است
وزارت بهداشت ایران نیز در تیرماه سال جاری نسبت به موج تزریق ماده روان‌گردان “شیشه” در سالن‌های آرایش ویژه‌ی زنان در پایتخت هشدار داد.
فیروزه جعفری، رئیس اداره پیشگیری و درمان سومصرف وزرات بهداشت، درمان و آموزش پرشکی در گفت‌وگویی با خبرگزاری “ایسنا” گفت:« موارد متعددی گزارش شده است که در آرایشگاه‌های زنانه، فروشنده‌های شیشه با تبلیغ این‌که شیشه برای لاغری مفید است، این ماده‌ی مخدر را به زنان مراجعه‌کننده می‌فروشند.»
اعتیاد، فراگیرترین آسیب اجتماعی پایتخت
در همین حال رضا جاگیری، معاون سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران نیز در گفت‌وگویی با خبرگزاری “ایسنا” از اعتیاد، به عنوان یکی از فراگیرترین آسیب‌های اجتماعی تهران نام برد.
جاگیری با اشاره به این‌که ساختمان‌های مخروبه یا نیمه‌‌کاره به محل تجمع معتادان و فروشندگان مواد مخدر تبدیل شده است، گفت:«معتادان خیابانی در تهران و تکدی‌گری کودکان بزرگ‌ترین آسیب اجتماعی پایتخت است که چهره‌ی شهر را مخدوش کرده‌اند.»
شهرداری تهران از سال گذشته طرحی با عنوان “بانک اطلاعاتی آسیب‌های اجتماعی” را در دست تاسیس دارد که شهروندان از طریق این سایت، مواردی از جمله تکدی‌گری، کار کودکان و اعتیاد را گزارش دهند.
به اعتراف مسئولان ۷۰ درصد از ۲۵۰ هزار زندانی ایرانی در ارتباط با مواد مخدر به زندان افتاده‌اند.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar